Havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen

Havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen

Havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen zijn erg lekker en vooral bedoeld voor de zoetekauw. Echt goed voor je tanden zijn ze niet met al dat suiker dat erin verwerkt zit, maar ze zijn in ieder geval wel heel, heel, heel erg lekker.

Je kunt overigens het beste speciale bakkers marsepein gebruiken.

Recept havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 140 g rietsuiker
  • 2 eetlepels golden syrup of ahornsiroop
  • 1 eetlepel honing
  • 240 g havermout
  • 120 g ongezoete gedroogde kersen (eventueel te vervangen door gedroogde cranberry’s)
  • 120 g marsepein, in blokjes

Bereiding
Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden Celsius. Vet de bakplaat van je oven in of gebruik wat bakpapier dat je kunt kopen in de winkel. Doe nu de boter, siroop, suiker en de honing in een pannetje en meng dit al roerend door elkaar in deze pan.

Neem de pan van het vuur en roer nu de havermout, kersen en de stukjes marsepein er heel goed door heen. Dit mengsel kun je met een lepel eruit scheppen en om de bakplaat deponeren. Laat wel voldoende ruimte tussen de koekjes. Je kunt er ook ballen van draaien, deze druk dan iets plat en klaar is kees.

Bak de Havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen zo’n 20 tot 25 minuten in de oven, ze zijn klaar als ze goudbruin zijn geworden. Laat ze even afkoelen voor je ze op eet, ze zijn dat net iets lekkerder.

Je kunt ook gewoon het mengsel op de bakplaat gieten, het dan in de oven zetten en dan na het bakken het in stukken snijden. Het is maar net wat jij het fijnste vindt om zelf te doen, voor de koekjes maakt het natuurlijk helemaal niks uit.

Geniet van de Havermoutkoekjes met Marsepein en Kersen, eet smakelijk en heel veel bakplezier en vergeet niet dat je ook met dit recept weer een heleboel kunt variëren.

Advertentie