Havermoutkoekjes zonder suiker

Havermoutkoekjes zonder suiker

Havermoutkoekjes zonder suiker zijn zeker weten wel heel erg gezond. De meeste mensen zullen ze echter niet zo lekker vinden denk ik, ze zijn namelijk gewend aan de zoete smaak. Maar zonder suiker zijn deze koekjes een stuk gezonder en uiteindelijk zal de smaak wel wennen.

Overigens zijn er tegenwoordig ook diverse middelen als suikervervanger, waarmee je kunt koken en bakken.

Recept havermoutkoekjes zonder suiker

Ook kun je honing toevoegen, wat eigenlijk een natuurlijke vervanger is.

 

Gang Snack
Keuken Nederlands
Keyword havermoutkoekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 12 Koekjes
Calorieën 5 kcal

Ingrediënten

 • 2 Bananen
 • 100 Gram Havermout
 • 35 Gram Amandelen, grof gehakt
 • 40 Gram Kokos
 • 25 Gram Cranberry’s, gedroogd
 • 20 Gram Kokosvet

Bereiding

 1. Als eerste ga je de oven voor verwarmen op ongeveer 180 graden Celsius. Daarna kun je de banaan pellen en deze fijn prakken met een vork in een kom of een bakjes. Daarna kun je de havermout, de amandelen, de kokos, en de cranberry in een kom of bak doen samen met de geprakte banaan.

 2. Meng dit alles even goed door elkaar, laat daarna of ondertussen het kokosvet smelten in een pannetje op het vuur. Het gesmolten kokosvet kun je nu door het mengsel voor de havermoutkoekjes mengen.

 3. Pak nu de bakplaat en vet deze in, je kunt natuurlijk ook bakpapier gebruiken voor op de bakplaat. Dit is wel zo makkelijk in het gebruik en een stuk sneller als invetten.

 4. Vorm nu met 2 lepels of vorken 12 balletjes van het deeg. Leg dit op de bakplaat en druk ze iets aan met de bolle kant van de lepel of met je handen. Zorg wel voor voldoende ruimte tussen de koekjes.

 5. Bak de havermoutkoekjes zonder suiker nu in ongeveer 15 a 16 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

 6. Je kunt de koekjes natuurlijk het beste luchtdicht bewaren. Ze blijven dan ongeveer een week goed en lekker. De basis bestaat uit banaan en havermout, voor de rest kan je er alles aan toevoegen wat je zelf of een ander lekker vindt. Variëren is leuk en belangrijk voor een goed voedingspatroon.

Advertentie